Delstaten Texas har flere titalls universiteter, og over 200 lærersteder for høyere utdanning. Om du drømmer om et år i utlandet for å bøte på din internasjonale kompetanse, eller vil legge hele din mastergrad til denne delstaten, har Texas garantert et lærersted for deg. Med over 25 millioner innbyggere, og med en svært fascinerende historie under seks flagg vil internasjonale studenter finne at både deres utdannelse og sosiale liv vil bli ivaretatt. Alt er større i Texas, sies det, og det kan man tro på når man hører om ranch’er på størrelse med Rhode Island. Det er også en delstat kjent for sin vennlighet – såkalt southern hospitality – og stolthet for sin historie og bakgrunn. Austin er også kjent som live-musikkhovedstaden i verden. Så bli med til Texas, men husk å sette deg godt inn i søkeprosessen og hvilke forventninger som stilles til deg som student for å få det beste mulige oppholdet.

Toppuniversitet basert på web-besøk

En god indikator på hvilke universitet som er best vil være å se på dets popularitet, og dets popularitet kan måles gjennom antall unike besøkende på deres respektive hjemmesider. The University of Texas at Austin er sådan et toppuniversitet, det samme gjelder – i synkende rekkefølge – Texas A&M University og Rice University. Popularitet er selvsagt ikke alltid synonymt med kvalitet, men i disse tilfellene gjør det seg gjeldende

The University of Texas at Austin

Førstnevnte, The University of Texas at Austin (elle bare UT Austin) er et stort, historisk universitet som både er prestisjefylt på grunn av vanskelighetsgraden for å komme inn, og fordi det er flaggskipet til The University of Texas System – et system av universiteter i Texas hvor man finner både universiteter og medisinske forskningsinstitusjoner.

Texas A&M University

Texas A&M University i Brazos county, Texas’ eldste offentlige universitet, er både forskningssterkt og fremoverlent, og huser imponerende over 64 000 studenter. Universitetet har også en global tilstedeværelse med eget EU-senter så vel som kontoret både i Quatar, México og Costa Rica.

Rice University

Rice University, eller William Marsh Rice University, i Houston, er et av de ledende forskningsuniversiteter i USA, og ofte rangert som et av landets – og faktisk verdens – beste universitet. Universitetet er privat og har sådan færre studenter enn de offentlige lærestedene.

Alle de tre universitetene tilbyr plasser til internasjonale studenter, og ved alle lærerstedene vil du finne alle nivåer av utdannelse, fra enkeltkurs til full doktorgrad.