Har du planer om å reise til USA og Texas er det en del viktige momenter du burde undersøke på forhånd for ikke å bli stående fast i passkontrollen og/eller bli nektet innreise til landet. Du vil heller ikke bli stående værfast, så ditt reisetidspunkt er også viktig. Følgende er en kort oversikt over ting du bør tenke på.

Visum og pass

Alle som ønsker å reise visumfritt til USA, og være der i inntil 90 dager, må nå ha maskinlesbart pass, også kalt e-pass. Man må i tillegg på forhånd registrere seg elektronisk i ESTA – the Electronic System for Travel Authorization. Alle norske pass utstedt etter 3. oktober 2005, og som ikke har håndskrevet skrift eller er midlertidige pass, er e-pass. Dette vil si at du som reisende slipper å måtte søke om turistvisum hos den amerikanske ambassaden, slik prosedyren var tidligere. Se etter en liten firkant foran på passet ditt for å dobbeltsjekke om det er et e-pass du har.

Skulle du likevel måtte søke om visum – fordi du for eksempel enten skal jobbe eller studere i landet – må du kontakte den amerikanske ambassaden eller besøke deres hjemmesider for å sette deg inn i søknadsprosessen for den type visum som passer din situasjon.

Reise og opphold

De fleste store flyselskapene – fra Norwegian og SAS til Icelandair og Lufthansa – flyr deg billig til USA. Vær ute i god tid for de beste prisene, og abonner gjerne på de ulike flyselskapenes nyhetsbrev for å få nyss i ulike kampanjer og USA-tilbud. Det er opp til den enkelte å finne ut hvordan en ønsker å bo når man er på reise i USA, men en ting er sikkert – her er mange måter å bo på. Ønsker du å prøve et ultra-amerikansk motell, et internasjonalt hotell, eller en couchsurf på en sofa? Eller kanskje du vil finne den helt spesielle overnattingsplassen på Airbnb – den du kan skryte av når du vender hjem igjen? Alle mulighetene er der. Et raskt internettsøk, og du vil finne det. USA er virkelig mulighetenes land.

Når bør du reise?

Vel, det kommer an på. Ønsker du å unngå de største turiststrømmene er nok vinterhalvåret det beste tidspunktet. Det være seg om du ikke skal stå på ski og velger å reise i påska. Er du derimot ekstrovert og ikke har noe imot å være der det skjer, kan Spring Break tidlig på våren være et godt valg.

Å reise til Texas for en solhungrig nordmann kan fort vise seg å bli en varm affære, og så fremst du ikke reiser for å utelukkende bli brun, kan alle andre tidspunkt enn fellesferien være gode tidspunkt. Se the Alamo mens naturen våkner til liv i februar/mars, og du har en god reise.