Har du alltid hatt lyst å se en NFL- eller Major League-kamp? Eller ønsket å føle suget når titusener av hyllende mennesker jubler når favorittlaget har scoret eller slått langt? Med USAs nest største befolkningsmasse har Texas et godt utgangspunkt for både variasjon innen sport og å fylle tribuner på en måte vi i Norge med vår sparsommelige befolkning aldri vil komme til å oppleve. Er du i Texas og ønsker en storslagen opplevelse bør du legge et besøk til et av de mange sportsstadionene der er å finne. For er det ikke slik at det ikke finnes noen glede som idrettsglede?

Amerikansk fotball

For å ta de største først: Dallas Cowboys som har sin tilhørighet i Arlington utenfor Dallas kalles America’s Team – Amerikas lag, til tross for ikke å ha vunnet den hellige gral Super Bowl siden 1995. Årtier med vinnerlag og proffe spillere sementerte og forklarer lagets popularitet; på et tidspunkt solgte deres nyhetsbrev mer enn en gjennomsnittlig avis, og gaveartikler knyttet til deres navn eller tilhørende cheerleaders solgte i millioner. Et slikt rykte dør ikke bare hen, da særlig ikke fordi laget også fremdeles spiller i NFL. For å se laget på hjemmebane besøker du AT&T Stadium – tidligere kjent som Cowboys Stadium – i Arlington, Texas.

Baseball

Denne sporten står også sterkt i Texas, og delstaten huser to Major League-lag: The Texas Rangers og The Houston Astros – fra steppen til stjernene. Sistnevnte er det første Texas-laget som noensinne har kommet seg til the World Series; Texas Rangers har siden også greid bragden. Her er dermed alt lagt til rette for en formidabel opplevelse, for begge lagene er svært populære og deres fans vil neppe skuffe deg. Texas Rangers spiller på Globe Life Park i Arlington, og Houston Astros på Minute Maid Park i Houston.

Fotball

Vår europeiske versjon av fotball er raskt voksende i Texas. Raskt voksende, men er en veldig ung sport i delstaten sammenlignet med de mer tradisjonelle amerikanske sportsgrener. Førstedivisjonen kalles Division 1, og her er det topplaget FC Dallas du bør følge med på. De spiller på et stadion kun tilegnet fotball, nemlig Toyota Stadium i Frisco.

Andre sportsgrener i Texas

For de som foretrekker sport uten ball finner man gode tilbud for deg som publikumer innen hesteveddeløp (Lone Star Park, Grand Prairie), Ishockey (Cedar Park Center, Cedar Park), motorsport (Texas World Speedway, Fort Worth) eller rett og slett – for din egen del – sportsfiske.