Med sitt fundament godt plantet i fordums olje- og bomullsindustri er Dallas en stor og folkerik metropol. Bli med til denne pulserende byen som årlig besøkes av nesten 50 millioner mennesker.

Ting å gjøre

Er du interessert i historie, og i tillegg er på utkikk etter økonomiske attraksjoner, er Dallas Cattle Drive-skulpturene verdt å få med seg. Dra hit en dag i finværet og nyt synet av skulpturer av langhornet kveg, hester og ryttere i full størrelse. Det er kunst og historie i én pakke, og vil garantert imponere gammel som ung i ditt reisefølge.

Dallas World Aquarium er for deg som ønsker å se både en zoologisk hage og et akvarium. Her finner du Maya-kulturen, både historisk sett og dets dyreliv; regnskogens yrende liv; enorme akvariumsområder; Sør-Afrikas utendørs zoo, samt Borneos fugle- og fiskeliv. Garantert noe for alle, og særlig for barna.

Makabert, men interessant – man kan ikke besøke Dallas uten å også besøke stedet daværende president John F. Kennedy ble myrdet i 1963. Ved The Sixt Floor Museum/Texas School Book Depository vil du få se en rørende beskrivelse av hva som skjedde denne novemberdagen, og man behøver ikke være politisk – utstillingen vil røre ved enhver av oss. Museet er å finne i den faktiske bygningen man tror Kennedys morder skjøt fra.

Det anbefales å undersøke om et såkalt City Pass kan være aktuelt for deg. Betal én sum og få rabatter på et utvalg av de største severdigheter i byen. Og du – hvorfor ikke se byen fra en Segway?

Overnatting

Fra luksus til enklere standard – Dallas har som enhver metropol verdig alle kategorier av overnattingstilbud for deg som reisende – faktisk over 80 000 rom står og venter på nettopp din bestilling. Bo midt i sentrum på Magnolia Hotel Dallas Downtown, eller tilbring en natt ved den legendariske US highway og bo på Super 8 Forney noen kilometer utenfor byen. Men ingen grunn til å kun tenke ytterkanter – her er noe i alle kategorier i mellom.

Bespisning

Har du sedler som brenner i lommen og er sulten på fine dining med høy kvalitet, vil du finne noe for din gane både på Pappas Bros. Steakhouse for kjøtt, og Truluck’s Seafood Steak and Crab house for sjømat. For billigere kvalitetsmat anbefales det trendye konseptet food truck – matvogn, noe du finner på Truck Yard hvor det til enhver tid vil være 2-3 ulike matvogner, med hyppig utskifting for god variasjon. For helt enkelt burgere og øl tar du turen til lille Maple and Motors for god amerikansk arbeiderklasse-cuisine.